Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesansoppa med svamp och spenat

En soppa med svamp och spenat som passar mitt emellan höst och vår. Inspirationen kommer från "ängamat", som inte innehåller någon buljong.

Parmesansoppa med svamp och spenatParmesansoppa med svamp och spenatParmesansoppa med svamp och spenat

Ingredienser

  • 250 gbladspenat- fryst
  • 200 gsvamp- färsk
  • 2 msksmör
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1 lmjölk
  • 2 dlparmesan- riven
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Tina djupfryst spenat, krama ur överflödigt vatten och skär den i grova bitar.

  2. Skiva och fräs svampen i smör i en kastrull. Tillsätt spenat och vitlök. Salta och peppra.

  3. Blanda ner mjölet och späd med mjölk under omrörning. Låt soppan sjuda 5 minuter. Rör i ost och smaka av med salt och peppar.

  4. Servera med bröd

Vad tyckte du om receptet?