Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesansoppa med majs och blåmusslor

Parmesansoppa med majs och blåmusslorParmesansoppa med majs och blåmusslorParmesansoppa med majs och blåmusslor
HELÈN PE

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 8 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dlparmesan- riven
  • 1majskolv- färsk
  • salt
  • svartpeppar- nymalen
  • 1 nätblåmusslor

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den någon minut i smör i en tjockbottnad, rymlig kastrull. Rör i mjölet och häll på mjölk och grädde. Smula i buljongen och sjud upp under omrörning. Passa så att de inte bränner i botten. Sänk värmen.

  2. Skrapa av majskornen från kolven och lägg ner dem i soppan. Låt sjuda under omrörning i cirka 5 minuter eller tills majsen är mjuk.

  3. Lyft bort från plattan och mixa soppan slät med en mixerstav. Rör i osten och smaka av med peppar och eventuellt en gnutta salt men tänk på att osten är salt i sig. Späd eventuellt med lite mer mjölk om soppan känns för tjock.

  4. Skölj, rensa och kasta de musslor som är trasiga eller har öppnat sig. Lägg ner dem i soppan och låt sjuda tills musslorna öppnat sig. Kasta bort de som inte öppnar sig.

  5. Häll upp soppan i skålar och toppa med finklippt gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök