Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesansnittar med pistaschnötter

Parmesansnittar med pistaschnötter är kanske det absolut enklaste – och kanske ett av de godaste – drinktilltuggen.

Parmesansnittar med pistaschnötter
Parmesansnittar med pistaschnötter
Parmesansnittar med pistaschnötter
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 150 gparmesan- flagad eller grovriven
  • 50 gpistaschnötter- skalade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Gnugga pistaschnötterna lite lätt för att få fram den gröna färgen. Grovhacka dem.

  2. Sprid ut osten på ett bakplåtspapper på en plåt. Se till att de små bitarna ost nuddar varandra. Strö över nötterna.

  3. Ställ in plåten mitt i ugnen och grädda 5–6 min, tills flarnet fått en lätt gyllene ton. Skär i bitar när osten svalnat lite.

Vad tyckte du om receptet?