Tips!
Fritera 12–15 salviablad i 1 dl varm majsolja. Oljan har rätt temperatur när en liten klick smör börjar fräsa i den.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färska nybakade scones passar fint att servera med en kopp te. Här är en salt variant med parmesan i degen och med fin garnering av friterade salviablad.
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, socker och salt i en köksmaskin monterad med degkrok. Smula ner timjan och salvia. Blanda i osten. Tillsätt smöret i klickar och arbeta ihop tills det blandas med mjölet.
Tillsätt mjölk och ägg och blanda snabbt ihop till en smidig deg.
Ta upp degen på väl mjölad arbetsbänk och forma den till en rundel, ca 20 cm i diameter. Lägg rundeln på en plåt med bakplåtspapper. Skåra den i bitar och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min tills brödet är genomgräddat och har fått fin färg.
Garnera brödet med flingsalt och eventuellt friterade salviablad.
Fritera 12–15 salviablad i 1 dl varm majsolja. Oljan har rätt temperatur när en liten klick smör börjar fräsa i den.
Fritera 12–15 salviablad i 1 dl varm majsolja. Oljan har rätt temperatur när en liten klick smör börjar fräsa i den.