Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Parmesanscones med äggsallad är en variant av scones med riven parmesanost i smeten.
Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl, smör, bakpulver och salt i en matberedare. Tillsätt ägget blandat med mjölken och mixa snabbt ihop till en smidig deg.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Arbeta in osten. Kavla eller platta ut degen till en ca 2 cm tjock kaka. Ta ut 6-8 rundlar med kakmått, 7-8 cm i diameter. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 12-15 min. Låt svalna på ett galler under bakduk.
Äggsallad: Skala och hacka äggen. Finhacka gräslöken. Blanda ägg, gräslök och majonnäs. Krydda med salt.
Servera sconesen ljumma med äggsalladen.