Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kräftor och kantareller är en suverän smakkombination.
Smula jästen i en bunke. Värm degvätskan till 37 grader och tillsätt den. Rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt olja och en tredjedel av mjölet. Blanda.
Rör ner resterande mjöl, salt och örter. Arbeta till en deg. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
Borsta kantarellerna rena från jord. Stek dem gyllenbruna i smör. Salta och peppra en aning. Blanda pesto och olivolja.
Knåda degen och kavla ut den tunt till små pizzor. Nagga dem och förgrädda dem i ugn, 225 grader, 3-5 minuter.
Ta ut pizzabottnarna ur ugnen och bred på ett tunt lager pesto. Fördela kantarellerna på pizzorna. Strö över parmesanost och grädda ytterligare cirka 5 minuter, tills osten smält och pizzorna fått färg. Garnera med bladpersilja och servera genast.
Recept från Mitt kök