Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarell och ­parmesanpizza


Kräftor och kantareller är en suverän smakkombination.

Kantarell och ­parmesanpizza

Kantarell och ­parmesanpizza

Kantarell och ­parmesanpizza

Ann-Charlotte Fägerlind

Botten:


  • 15 gjäst
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlvatten
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 dlörter- provensalska (frysta)
  • 6 dlvetemjöl- ca
  • mjöl- till utbakning

Fyllning:


  • 300400 gkantareller
  • smör
  • salt- peppar
  • 3 mskpesto
  • 2 mskolivolja
  • 2,5 dlparmesan- grovriven
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm degvätskan till 37 grader och tillsätt den. Rör om tills jästen löst sig.

  2. Tillsätt olja och en tredjedel av mjölet. Blanda.

  3. Rör ner resterande mjöl, salt och örter. Arbeta till en deg. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.

  4. Borsta kantarellerna rena från jord. Stek dem gyllenbruna i smör. Salta och peppra en aning. Blanda pesto och olivolja.

  5. Knåda degen och kavla ut den tunt till små pizzor. Nagga dem och förgrädda dem i ugn, 225 grader, 3-5 minuter.

  6. Ta ut pizzabottnarna ur ugnen och bred på ett tunt lager pesto. Fördela kantarellerna på ­pizzorna. Strö över parmesanost och grädda ytterligare cirka 5 minuter, tills osten smält och pizzorna fått färg. Garnera med bladpersilja och ­servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök