Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kocken Fredrik Forss på Beckershofs herrgård serverar gärna kräftorna med en en parmesanpaj. Pajen kan lagas dagen före servering och värmas i ugnen på 100° ca 30 min.
Hacka ihop mjöl, smör, ost och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Picka några små hål i botten och låt stå i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning: Blanda ägg, grädde och parmesan. Krydda med salt och peppar.
Sänk ugnsvärmen till 200°. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 30 min, så att -fyllningen stannar. Låt svalna före serveringen.
Foto: Malin Hoelstad
parmesanpaj