Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesanpaj

Kocken Fredrik Forss på Beckershofs herrgård serverar gärna kräftorna med en en parmesanpaj. Pajen kan lagas dagen före servering och värmas i ugnen på 100° ca 30 min.

ParmesanpajParmesanpajParmesanpaj
Foto: Malin Hoelstad

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 125 gsmör
  • 1 dlparmesan- riven
  • 2 krmsalt
  • 2 mskvatten

Fyllning

  • 3ägg
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 3 dlparmesan- riven
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • löjrom
  • crème fraiche
  • rucola
  • gräslök

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, smör, ost och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Picka några små hål i botten och låt stå i kylen ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Fyllning: Blanda ägg, grädde och parmesan. Krydda med salt och peppar.

  4. Sänk ugnsvärmen till 200°. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 30 min, så att -fyllningen stannar. Låt svalna före serveringen. 

    Foto: Malin Hoelstad

    parmesanpaj

Vad tyckte du om receptet?