Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesanlax med basilikasås, tagliatelle och squashband

Recept på parmesanlax med basilikasås, tagliatelle och squashband. Fryst lax i bitar är praktiskt när man är många.

Parmesanlax med basilikasås, tagliatelle och squashbandParmesanlax med basilikasås, tagliatelle och squashbandParmesanlax med basilikasås, tagliatelle och squashband
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kglax- 8 bitar (á 125 g)
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 100 gparmesan
  • 800 gtagliatelle- eller pappardelle
  • 1 storzucchini- (600 g)

Basilikasås

  • 1 krukabasilika
  • 2 krmsalt
  • 1vitlöksklyfta
  • 4 dlcrème fraiche- lätt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg laxbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda fiskbitarna med salt och peppar. Riv osten och strö över. Ugnsstek mitt i ugnen 10–15 min.

  2. Sås: Plocka alla blad av basilikan. Mixa alla ingredienser till basilikasåsen så den blir ljust grön och slät.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  4. Hyvla zucchini med potatisskalare och låt koka med de sista 30 sekunderna. Servera pastan med lax och sås.

Vad tyckte du om receptet?