Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesankyckling med tomatsalsa och basilikasås

Parmesanost har så kraftig smak att det räcker med lite för ge smak.

Parmesankyckling med tomatsalsa och basilikasåsParmesankyckling med tomatsalsa och basilikasåsParmesankyckling med tomatsalsa och basilikasås

Ingredienser

  • 1äggula
  • 0,75 dlparmesan- riven
  • 2 krmpaprikapulver
  • 1,5 mskvatten
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar
  • 250 gklyftpotatis- djupfryst

Tomatsalsa

  • 2tomater
  • 0,5gurka- ca 5 cm
  • 1rödlök- liten klyfta
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar

Basilikasås

  • 1 dlfraiche- mini
  • 0,5basilika- hackad färsk
  • 0,5 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ägg, parmesan, paprikapulver och vatten. Blanda mjölet med salt och peppar. Doppa kycklingfiléerna först i mjölblandningen och därefter i äggblandningen. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Strö ut potatisklyftorna runt omkring. Sätt in fatet i ugnen ca 20 minuter till fin färg.

  2. Gör salsan. Skär tomater och gurka i fina tärningar. Finhacka löken. Blanda samman med persilja. Smaka av med salt och peppar.

  3. Blanda basilikasåsen.

  4. Servera kycklingen med ugnsstekta potatisklyftor, tomatsalsa och basilikasås.

Vad tyckte du om receptet?