Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesankyckling med basilikasås


Kycklingfiléerna vänds i ströbröd och riven parmesan innan de steks knapriga.

Parmesankyckling med basilikasås

Parmesankyckling med basilikasås

Parmesankyckling med basilikasås

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 2 dlparmesan- riven
  • 0,5 dlströbröd
  • 2 mskvetemjöl
  • salt- peppar
  • 1ägg
  • smör- eller margarin till stekning
  • 1 krukabasilika
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda parmesanost, ströbröd, mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Vispa upp ägget.

  2. Vänd kycklingbitarna i ägg och lägg dem sedan i påsen. Blanda runt. Stek kycklingbitarna i omgångar i smör ett par minuter per sida tills de fått fin färg.

  3. Lägg de färdigstekta kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen, 150 grader, tills alla är klara.

  4. Plocka av basilikabladen och mixa med knappt 1 dl av crème fraichen.

  5. Pressa i vitlöken och rör i resten av crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och tomat- och löksallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök