Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesankex med salami och tomatkräm

Smakrikt tilltugg. Kex gjorda på parmesanost som serveras med salami och kräm på soltorkade tomater.

Parmesankex med salami och tomatkräm
Parmesankex med salami och tomatkräm
Parmesankex med salami och tomatkräm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 gparmesan- fint riven
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 tsktimjan- hackad färsk
  • 1 krmbakpulver
  • 0,5 krmbikarbonat
  • 75 gsmör- kallt
  • 23 mskmjölk

Tillbehör

  • 0,5 knipparädisor
  • 3 msksoltorkad tomatcrème- (Zeta)
  • 200 gfärskost
  • 16salami- god

Gör så här

  1. Blanda samman parmesanost, mjöl, timjan, bakpulver och bikar­bonat i en bunke. Skär smöret i bitar och smula ned det i mjöl­ blandningen tills du har en grynig massa. Tillsätt mjölken och samla samman degen. Dela i två delar och forma till två tjocka korvar. Slå in i plastfilm och lägg i kylen i 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut degen och skär i skivor, cirka en halv centimeter tjocka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen i 10–15 minuter. Låt dem svalna.

  3. Rensa rädisorna och skär i klyftor. Rör samman färskost och krämen på soltorkade tomater. Servera kexen på en bricka med den soltorkade tomat­ krämen och salami vid sidan av. Bred lite kräm på ett kex och lägg på en skiva salami samt en bit rädisa.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök