Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smakrikt tilltugg. Kex gjorda på parmesanost som serveras med salami och kräm på soltorkade tomater.
Blanda samman parmesanost, mjöl, timjan, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Skär smöret i bitar och smula ned det i mjöl blandningen tills du har en grynig massa. Tillsätt mjölken och samla samman degen. Dela i två delar och forma till två tjocka korvar. Slå in i plastfilm och lägg i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut degen och skär i skivor, cirka en halv centimeter tjocka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen i 10–15 minuter. Låt dem svalna.
Rensa rädisorna och skär i klyftor. Rör samman färskost och krämen på soltorkade tomater. Servera kexen på en bricka med den soltorkade tomat krämen och salami vid sidan av. Bred lite kräm på ett kex och lägg på en skiva salami samt en bit rädisa.
Recept från Mitt kök