Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Goda grissini bakas i god tid före festen och förvaras torrt. Räkna med att det tar tid att grädda plåtarna om du inte har varmluftsugn.
Smula jästen i en degbunke. Häll över ljummet vatten och rör tills jästen smält.
Tillsätt olivolja, socker, salt och mjöl. Arbeta degen väl ca 10 min för hand eller 5 min i maskin. Ställ att jäsa ca 40 min.
Ta upp degen. Dela den i lika många bitar som det ska vara (antal). Rulla ca 25 cm långa grissini. Lägg dem på bakplåtspapper att jäsa ca 20 min.
Sätt ugnen på 175°.
Pensla med uppvispat ägg, strö över riven ost, sesamfrö och salt och grädda ca 25 min, gärna i varmluft så att 2 plåtar i taget kan gräddas. Förvara dem luftigt att torka till nästa dag.