Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesangrissini

Goda grissini bakas i god tid före festen och förvaras torrt. Räkna med att det tar tid att grädda plåtarna om du inte har varmluftsugn.

ParmesangrissiniParmesangrissiniParmesangrissini

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 6 dlvatten
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 tskströsocker
  • 2 tsksalt
  • 13 dldurumvete

Pensling och garnering

  • 1ägg
  • 2 dlparmesan- riven
  • 0,5 dlsesamfrö
  • 1 mskflingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke. Häll över ljummet vatten och rör tills jästen smält.

  2. Tillsätt olivolja, socker, salt och mjöl. Arbeta degen väl ca 10 min för hand eller 5 min i maskin. Ställ att jäsa ca 40 min.

  3. Ta upp degen. Dela den i lika många bitar som det ska vara (antal). Rulla ca 25 cm långa grissini. Lägg dem på bakplåtspapper att jäsa ca 20 min.

  4. Sätt ugnen på 175°.

  5. Pensla med uppvispat ägg, strö över riven ost, sesamfrö och salt och grädda ca 25 min, gärna i varmluft så att 2 plåtar i taget kan gräddas. Förvara dem luftigt att torka till nästa dag.

Vad tyckte du om receptet?