Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesangratinerad köttfärscanneloni

Laga köttfärscannellonin hemma. Ta med och värm den sedan i ugnen på 200° ca 15 min.

Parmesangratinerad köttfärscanneloniParmesangratinerad köttfärscanneloniParmesangratinerad köttfärscanneloni
Parmesangratinerad köttfärscanneloni Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 300 glasagneplattor- färska
  • 1 pktfärskost- med vitlök (100 g)
  • 1 pktostsås- (2,5 dl)

Fyllning

  • 1gul lök- hackad
  • 500 gköttfärs
  • 100 grökt skinka- finhackad
  • 100 gsquash- fint tärnad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tskbasilika
  • 4 mskchilisås

Sås

  • 1lök- gul, hackad
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskolja
  • 1 burktomater- krossade (400-500 g)
  • 0,5 tskbasilika
  • 2 krmsvartpeppar
  • 2 dlparmesan

Tillbehör

  • gurka- och morötter
  • 1 mskolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stek lök, köttfärs, skinka och squash i olja en stor stekpanna. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och låt det koka ihop ca 5 min. Låt svalna.

  2. Klipp till 12 lasagneplattor om de är i hel bit. Bred osten på lasagneplattorna och fördela köttfärsröran på plattorna. Rulla ihop till rullar och lägg dem tätt i en ugnssäker form. Bred ut ostsåsen över rullarna.

  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomater, basilika, salt och peppar. Häll såsen över rullarna och strö över ost. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med morot och paprika i stavar.

Vad tyckte du om receptet?