Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesanfärsbiffar med tomatpasta

Recept på vegetariska färsbiffar med pasta. Parmesanfärsbiffar med tomatpasta lagas av fryst, formbar färs. Den formbara vegofärsen finns nu även gjord av ärtprotein vilket ger biffarna en lite söt, god smak.

Parmesanfärsbiffar med tomatpasta
Parmesanfärsbiffar med tomatpasta
Parmesanfärsbiffar med tomatpasta
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gvegofärs- fryst formbar, t ex Anamma
  • 50 gparmesan
  • 1 krukabasilika
  • 300 gpasta- t ex strozzapreti
  • 1gul lök
  • 4vitlöksklyftor
  • 250 gkörsbärstomater
  • 2 msktomatpuré
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 100 gsallad- blandad

Gör så här

  1.  Tina färsen enligt anvisning på förpackningen. Finriv osten. Repa hälften av bladen från basilikan och hacka dem. Blanda färsen med hälften av osten, hackad basilika, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till små biffar.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera tomaterna.

  3. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja ca 3 min. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Låt pastan rinna av men spara 1 1/2 dl av kokvattnet. Blanda ner pasta och tomater i lökfräset och späd med kokvattnet.

  5. Stek biffarna i 1 msk olja ca 3 min på varje sida. Strö över den sparade osten och repa över resten av basilikan.

  6. Servera biffarna med pasta och sallad.

Vad tyckte du om receptet?