Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesanchips med citronkräm och löjrom

Recept på parmesanchips med citronkräm och löjrom. Lättlagat och löjligt gott tilltugg!

Parmesanchips med citronkräm och löjrom
Parmesanchips med citronkräm och löjrom
Parmesanchips med citronkräm och löjrom
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 gparmesan- grovriven
  • 80 glöjrom
  • 1 mskrödlök- finhackad

Citroncrème

  • 1citron
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Fördela osten i rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills osten fått en gyllene färg. Passa så att chipsen inte bränns. Låt kallna.

  2. Crème: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Krydda med salt och peppar.

  3. Lägg en klick citroncrème på varje chips. Toppa med löjrom och lök. Garnera med dill. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Receptet på crostini med anklevermousse som också syns på bilden hittar du här: