Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesanbakad rödspätta med örter


Krämig fyllning med knaprig topping. Toppingen passar utmärkt till andra fiskfilér.

Parmesanbakad rödspätta med örter

Parmesanbakad rödspätta med örter

Parmesanbakad rödspätta med örter

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 800 grödspättafilé
  • 0,5 pktfärskost
  • 1 burkkräftstjärtar- eller räkor
  • salt
  • peppar
  • 1,5 dlvitt bröd
  • 1 dlpersilja- eller annan krydda
  • 1 dlparmesan
  • 1 tskcitronskal- fint rivet
  • 1vitlök- pressad
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj eventuellt fiskfiléerna. Blanda kräftstjärtarna, färskost och lite salt och peppar. Lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop. Placera rullarna tätt i en ugnsfast form.

  2. Blanda finhackat bröd, hackad persilja, parmesan, citronskal, vitlök, olivolja, salt och peppar i en bunke. Rör tills allt är väl blandat.

  3. Strö över brödblandningen på fisken.

  4. Gratinera i cirka 12-13 minuter eller tills de fått fin färg.

  5. Servera med rostade rotsaker, kokt potatis eller en fräsch sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök