Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ugnsbakad lax med svamp och parmesan. Söta ugnsrostade höstrotfrukter smakar bra tillsammans med sältan från laxen. Vill du ha en sås till kan du enkelt röra ihop 2 dl lätt crème fraiche med 3 msk finriven parmesanost, rivet skal och saft av 1/2 citron, 1 1/2 tsk flingsalt och 2 krm nymald svartpeppar.
Rotfruktspytt: Sätt ugnen på 225° varmluft. Skala och skär alla rotfrukter i små tärningar.
Fördela rotfrukterna på två plåtar, rödbetor lite separat eftersom de färgar av sig. Ringla över olja och blanda om. Krydda med salt och peppar. Repa och hacka 3/4 kruka timjan. Strö timjanen över rotfrukterna. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min tills rotfrukterna fått fin färg.
Skär laxen i 4 skivor, lite på snedden.
Lägg laxskivorna i en smord ugnssäker form och krydda med flingsalt och peppar. Blanda tryffelcrème och parmesanost och bred den över laxen.
Sänk ugnstemperaturen till 200° varmluft. Tillaga laxen tillsammans med rotfrukterna i ca 6 min tills laxens innertemperatur är 54°.
Blanda grönkålsskotten med vinäger. Lägg rotfrukter och lax på tallrikar och garnera med grönkålsskott och timjankvistar.
Läs också: