Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesanägg med parma och basilika

Parmesanägg med parma och basilika
Parmesanägg med parma och basilika
Parmesanägg med parma och basilika
Annika Broman

Ingredienser

  • 2 stparmaskinka- skivor
  • 4 stägg
  • 2 mskmatlagningsgrädde
  • 0,5 msksmör
  • salt
  • vitpeppar
  • parmesan- hyvlad eller riven
  • 4 gbasilikablad- färska

Gör så här

  1. Stek parmaskinkan knaprig i torr, het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och klipp sedan skivorna i tunna remsor. 2 Knäck äggen (spara skalen till servering) och vispa ihop dem med grädde, salt och peppar. 3 Smält smöret på låg värme i en kastrull. Häll i äggsmeten och rör med en träsked tills äggen stelnar i en krämig röra. Rör på slutet ner cirka 2 tsk riven parmesan i äggröran. 4 Fördela äggröran i de tomma äggskalen (se separat tips) eller snapsglas. Ställ ett par remsor parmaskinka i varje, dekorera med parmesan och basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök