Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesan- och vingratinerad fänkål till rökt lax

Parmesan- och vingratinerad fänkål till rökt lax
Parmesan- och vingratinerad fänkål till rökt lax
Parmesan- och vingratinerad fänkål till rökt lax

Ingredienser

  • 800 gfänkål
  • 2 mskvetemjöl
  • 1 dlvin- torrt vitt
  • 2,5 dlgrädde- mellan
  • 1 dlparmesan- (+1 dl) riven
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald, vit eller svart

Tillbehör

  • 400500 glax- rökt eller rimmad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och ansa fänkålen. Skiva den på längden och skölj ytterligare en gång.

  2. Koka upp saltat vatten i en kastrull och förvällfänkålen i ca 5 min tills den nästan är mjuk. Häll av vattnet och spola med kallt vatten. Låt fänkålen rinna av väl.

  3. Vispa ut mjölet i vinet i en kastrull. Vispa i grädden och koka upp såsen under vispning. Låt sjuda 2–3 min. Rör i 1/2 av den rivna osten och smaka av med salt och peppar.

  4. Lägg fänkålen i en gratängform eller portionsgratängformar. Häll över såsen. Avsluta med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i 15 min eller tills den fått färg. Servera genast med rökt eller rimmad lax.

Vad tyckte du om receptet?