Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesan- och timjan-flatbreads

Parmesan- och timjan-flatbreads är frasiga, tunna bröd som är enkla att göra och passar perfekt till antipasti!

Parmesan- och timjan-flatbreadsParmesan- och timjan-flatbreadsParmesan- och timjan-flatbreads
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 dlvatten
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskbakpulver
  • 1 krmsalt

Pensling och garnering

  • 1,5 mskolivolja
  • 0,5 krukatimjan
  • 1 dlparmesan- finriven
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Sätt samtidigt in en plåt i ugnen.

  2. Knåda ihop mjöl, vatten, olja, bakpulver och salt till en deg på mjölad arbetsbänk. Skär degen i 6 bitar och forma varje bit till en boll.

  3. Kavla ut varje boll mycket tunt på lätt mjölad arbetsbänk och lägg dem på bakplåtspapper. Pensla bröden med olja och strö över repad timjan, ost och flingsalt.

  4. Dra över papperet med bröden på den heta plåten och grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?