Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesan- och spenatfylld fläskfilé

Den smakrika fläskfilén fylld med parmesan och spenat ska serveras nystekt, gärna med en krispig sallad.

Parmesan- och spenatfylld fläskfiléParmesan- och spenatfylld fläskfiléParmesan- och spenatfylld fläskfilé
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 gfläskfilé
  • 100 gpancetta- eller sidfläsk i bit
  • 250 gspenat- färsk
  • 50 gparmesan
  • 1 skivaformbröd- vitt
  • 1ägg
  • 1 krmsalt- + 1 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 krukarosmarin
  • 0,5 krukasalvia

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Putsa fläskfilén. Skär ett längsgående snitt i filén och fläk upp den. Tryck ut till en ca 1 cm tjock platta.

  2. Fintärna pancettan. Ansa och rensa bort grova stjälkar på spenaten. Förväll den i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt spenaten rinna av och pressa ut så mycket som möjligt av vätskan.

  3. Riv ost och bröd på rivjärn. Blanda ihop pancetta, spenat, parmesan, bröd och ägg till en smet. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Bred ut smeten på fläskfilén. Rulla ihop och knyt om med hushållssnöre. Bryn rullen runt om i olja i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Repa örterna och lägg dem i en ugnssäker form. Lägg på köttet. Stek mitt i ugnen till 68° innertemperatur, ca 35 min. Skär köttet i bitar och servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?