Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmalindade kycklingrulader med tomatconcassé

En måltid ned inspiration från Italien som sköter sig själv i ugnen.

Parmalindade kycklingrulader med tomatconcassé
Parmalindade kycklingrulader med tomatconcassé
Parmalindade kycklingrulader med tomatconcassé
THOMAS CARLÉN

Ingredienser

  • 900 gkycklinglårfilé
  • salt- svartpeppar
  • 140 gparmaskinka
  • timjan

Fyllning:

  • 125 gricotta
  • 0,5 dlmarinerade soltorkade tomater- hackade
  • 2 mskbasilika- hackad

Tomatconcassé:

  • 500 gtomater- skållade
  • 2bananschalottenlökar- hackade
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 1 mskolivolja
  • 2 msktomatpuré
  • 2 tskråsocker
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Börja med tomatconcassén: Dela och kärna ur tomaterna. Hacka tomatköttet. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull.

  2. Tillsätt tomaterna, koka 5 minuter och smaka av med tomatpuré, råströsocker, salt och peppar. Lägg över tomatröran i en smord ugnssäker form.

  3. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt.

  4. Fyllning: Blanda ricotta, soltorkade tomater och basilika i en skål. Smaka av med salt och peppar.

  5. Lägg en matsked fyllning på varje filé och rulla ihop dem. Linda en tunn skiva parmaskinka runt varje rulad.

  6. Lägg ruladerna på tomatconcassén i formen. Strö över timjan. Stek i nedre delen av ugnen, 225 grader, cirka 30 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök