Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En måltid ned inspiration från Italien som sköter sig själv i ugnen.
Börja med tomatconcassén: Dela och kärna ur tomaterna. Hacka tomatköttet. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull.
Tillsätt tomaterna, koka 5 minuter och smaka av med tomatpuré, råströsocker, salt och peppar. Lägg över tomatröran i en smord ugnssäker form.
Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt.
Fyllning: Blanda ricotta, soltorkade tomater och basilika i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Lägg en matsked fyllning på varje filé och rulla ihop dem. Linda en tunn skiva parmaskinka runt varje rulad.
Lägg ruladerna på tomatconcassén i formen. Strö över timjan. Stek i nedre delen av ugnen, 225 grader, cirka 30 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Recept från Mitt kök