Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på parmalindad torsk med potatissallad - en lyxig vardagsrätt. Använd en fast potatissort som inte kokar sönder, t ex Amandine.
Sätt ugnen på 150°. Skär fisken i 4 portionsbitar. Krydda fisken med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Bred senap på fisken. Linda in varje fiskbit i en skiva skinka.
Stek fiskbitarna hastigt i en stekpanna med 1 msk olja tills skinkan fått fin färg. Ta upp och lägg dem i en liten ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen i 20–25 min tills fiskens innertemperatur är 54°.
Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Skala och halvera potatisen på längden. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll bort vattnet och låt ånga av.
Rör ihop pesto, 2 msk vinäger och 1/2 tsk salt. Vänd ihop den varma potatisen med pestoröran. Strö över pinjenötter och basilika.
Servera potatisen varm eller ljummen med fisken.