Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmalindad sparris med rucolasallad

Läcker sparris stekt i olivolja lindas in i parmaskinka och läggs på en bädd av rucola. LCHF-vänligt! Gott att hyvla parmesanost över!

Parmalindad sparris med rucolasallad
Parmalindad sparris med rucolasallad
Parmalindad sparris med rucolasallad
Foto: Joel Wåreus

Parmalindad sparris

  • 2 knipporsparris
  • 20 skivorparmaskinka
  • 70 grucola- färsk
  • olivolja- till stekning
  • salt
  • svartpeppar- malen

Citronvinägrett

  • 1citron- saft och finrivet skal
  • 3 mskolivolja
  • salt
  • svartpeppar- malen

Att strö över

  • svartpeppar- malen
  • flingsalt

Gör så här

  1. Stek sparrisen i olivolja. Stek några i taget. Salta och peppra. Låt sparrisen svalna.

  2. Lägg sparrisen i knippen med ett par i varje. Linda parmaskinka runt varje knippe.

  3. Lägg upp rucolan på ett fat och lägg på sparrisen.

  4. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.

  5. Ringla dressingen över och strö över malen svartpeppar och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök