Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmalindad lax med grön ärthummus

Små laxpaket med grön topping. Den här rätten serveras kall. Stek laxen en stund före servering så slipper du allt stekos. Grundreceptet ger 8 bufféportioner.

Parmalindad lax med grön ärthummusParmalindad lax med grön ärthummusParmalindad lax med grön ärthummus
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- av mittbiten
  • salt
  • peppar- nymalen
  • 8 stparmaskinka- skivor
  • smör- till stekning

Till garnering

  • sockerärter- färska

Gör så här

  1. Skär bort skinnet från laxen och dela den i 16 bitar. Krydda med salt och peppar. Dela skinkskivorna på längden. Linda in varje laxbit i en skiva parmaskinka.

  2. Bryn laxbitarna hastigt i smör på över- och undersidan.

  3. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg över laxbitarna i en ugnssäker form. Efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna och lägg upp på ett serveringsfat.

  4. Lägg en klick grön ärthummus på varje laxbit och garnera med tunt strimlade sockerärter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök