Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig LCHF-rätt med lax, parmaskinka och fankål. Om man vill ha ett krämigare tillbehör till laxen kan man vända ner ett par matskedar majonnäs i fänkålssalladen.
Parmalindad lax: Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg upp laxbitarna på en skärbräda. Skär ett snitt i laxbitarna och fyll med chèvreost.
Linda ett par skivor parmaskinka runt varje laxbit.
Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter, tills laxen är genombakad.
Blomkålsmos: Dela blomkålen i fyra bitar. Koka blomkålen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av allt vatten.
Mixa blomkålen lätt med en mixerstav och rör i smöret och vänd i crème fraichen och osten.
Smaka av med salt och peppar och ringla över olivolja.
Fänkålssallad: Hyvla fänkålen tunt på en mandolin, plocka av fänkåls dillen och spar den till garnering.
Blanda äppelkaprisen med salladen.
Riv över citronskal och pressa i citronsaften.
Ringla på olivoljan.
Lägg upp salladen på tallrikar och lägg på fänkålen.
Strö över flingsalt och peppar.
Servering: Servera laxen ihop med blomkålsmos och fänkålssallad, garnera med fänkålsdill.
Recept från Mitt kök