Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmalindad lax med fänkålssallad

Härlig LCHF-rätt med lax, parmaskinka och fankål. Om man vill ha ett krämigare tillbehör till laxen kan man vända ner ett par matskedar majonnäs i fänkålssalladen.

Parmalindad lax med fänkålssallad
Parmalindad lax med fänkålssallad
Parmalindad lax med fänkålssallad
Foto: Joel Wåreus

Parmalindad lax

  • 600 glax- i 4 bitar
  • 100 gchèvreost
  • 8 skivorparmaskinka

Blomkålsmos

  • 1blomkålshuvud
  • 1 msksmör
  • 2 mskcrème fraiche
  • 1 dlost- riven,till exempel parmesanost
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 0,5 mskolivolja

Fänkålssallad

  • 1fänkål- (spar fänkålsdillen till garnering)
  • 1 dläppelkapris
  • 75 gsallad- till exempel cikoria,spenat eller rucola
  • 0,5citron- citronskal och saften
  • 2 mskolivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Parmalindad lax: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg upp laxbitarna på en skärbräda. Skär ett snitt i laxbitarna och fyll med chèvreost.

  3. Linda ett par skivor parmaskinka runt varje laxbit.

  4. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter, tills laxen är genombakad.

  5. Blomkålsmos: Dela blomkålen i fyra bitar. Koka blomkålen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av allt vatten.

  6. Mixa blomkålen lätt med en mixerstav och rör i smöret och vänd i crème fraichen och osten.

  7. Smaka av med salt och peppar och ringla över olivolja.

  8. Fänkålssallad: Hyvla fänkålen tunt på en mandolin, plocka av fänkåls­ dillen och spar den till garnering.

  9. Blanda äppelkaprisen med salladen.

  10. Riv över citronskal och pressa i citronsaften.

  11. Ringla på olivoljan.

  12. Lägg upp salladen på tallrikar och lägg på fänkålen.

  13. Strö över flingsalt och peppar.

  14. Servering: Servera laxen ihop med blomkålsmos och fänkåls­sallad, garnera med fänkålsdill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök