Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmalindad krabbkaka med meloncarpaccio

Det här är ett recept från kocken Alexandra Zazzi.

Parmalindad krabbkaka med meloncarpaccio
Parmalindad krabbkaka med meloncarpaccio
Parmalindad krabbkaka med meloncarpaccio
Annika Broman

Ingredienser

  • 8 stkrabbklor- eller 170 g crabfish (surimi)
  • 1 stschalottenlök
  • 6 stformar- små smorda
  • 1 msksmör
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 tskfiskfond- koncentrerad
  • 1 dlmjölk
  • 1 dlgrädde
  • 2 stägg- små
  • 4 stparmaskinka- stora skivor
  • 1 stgaliamelon- bit
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Rensa krabbklorna genom att knäcka skalet med en nötknäckare, grovhacka krabbköttet.

  2. Finhacka löken. Blanda samman med krabban.

  3. Smält smöret i en kastrull, blanda i mjölet och vispa sedan i fond, mjölk och grädde, låt sjuda några minuter. (Skulle det klumpa sig  mixa slät med stavmixern).

  4. Ta av från spisen, låt svalna, vispa i äggen, ett i taget, vänd i krabbköttet och smaka av med salt och peppar.

  5. Häll i små, smorda formar och ställ dessa i en ugnsfast form, häll i vatten så att de små formarna står till hälften i vatten. Baka i ugnen, 150 grader cirka 30 minuter. Tryck försiktigt på krabbkakorna för att kolla om de stelnat.

  6. Låt kallna i kylskåp, lossa kanterna med en vass kniv och stjälp försiktigt ur kakan. Linda en parmaskiva runt.

  7. Skiva melonen supertunt, allra bäst blir det med en skärmaskin men man kan även göra det med en riktigt vass kniv.

  8. Lägg krabbkakan i mitten och dekorera med fina melonskivor runtom. Dra några drag med svartpepparkvarnen över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök