Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pärlgrynstabbouleh med primörer

Den här salladen är lagad med inspiration från tabbouleh. Smakar fräscht och gott i sällskap med avokadokräm. Här hittar du även recept på en härlig fläskfilé som funkar utmärkt ihop på buffén.

Pärlgrynstabbouleh med primörerPärlgrynstabbouleh med primörerPärlgrynstabbouleh med primörer
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

    Sallad

    • 1 knippamorötter
    • 1 asksockerärter
    • 1 förpsnacksgurka
    • 68 portpärlgryn- kokta eller pärlcouscous
    • 1 mskcitronsaft- färskpressad
    • 23 mskolivolja
    • salt
    • peppar
    • 3 mskdill- hackad

    Avokadokräm

    • 1 förpavokado- frusen, 250 g, tinad
    • 2 dlcrème fraiche
    • 0,5 krukabasilika
    • 0,51 tskwasabipasta- på tub
    • 1 tsklimesaft- färskpressad

    Gör så här

    1. Skala morötterna, men låt gärna en bit av blasten vara kvar. Dela morötterna längs med.

    2. Koka morötterna i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter, gärna al dente (med tuggmotstånd kvar). Ta upp morötterna och kyl dem genast i kallt vatten. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i cirka 1 minut. Kyl dem genast i iskallt vatten. Skär gurkan i tunna skivor, använd gärna mandolin.

    3. Blanda gryn, citronsaft och olja i en serveringsskål. Smaka av med salt och peppar. Blanda i dillen. Vänd ner morötter, sockerärter och gurka.

    4. Avokadokräm: Mixa ihop avokado, crème fraiche och grovhackad basilika i en matberedare monterad med en kniv. Lägg krämen i en skål. Smaka av med wasabi, salt och limesaft. Toppa med färska örter.

    Vad tyckte du om receptet?

    Den här salladen är lagad med inspiration från tabbouleh. Smakar fräscht och gott i sällskap med avokadokräm. Här hittar du även recept på en härlig fläskfilé som funkar utmärkt ihop på buffén.

    Recept från Mitt kök