Den här salladen är lagad med inspiration från tabbouleh. Smakar fräscht och gott i sällskap med avokadokräm. Här hittar du även recept på en härlig fläskfilé som funkar utmärkt ihop på buffén.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här salladen är lagad med inspiration från tabbouleh. Smakar fräscht och gott i sällskap med avokadokräm. Här hittar du även recept på en härlig fläskfilé som funkar utmärkt ihop på buffén.
Skala morötterna, men låt gärna en bit av blasten vara kvar. Dela morötterna längs med.
Koka morötterna i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter, gärna al dente (med tuggmotstånd kvar). Ta upp morötterna och kyl dem genast i kallt vatten. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i cirka 1 minut. Kyl dem genast i iskallt vatten. Skär gurkan i tunna skivor, använd gärna mandolin.
Blanda gryn, citronsaft och olja i en serveringsskål. Smaka av med salt och peppar. Blanda i dillen. Vänd ner morötter, sockerärter och gurka.
Avokadokräm: Mixa ihop avokado, crème fraiche och grovhackad basilika i en matberedare monterad med en kniv. Lägg krämen i en skål. Smaka av med wasabi, salt och limesaft. Toppa med färska örter.
Den här salladen är lagad med inspiration från tabbouleh. Smakar fräscht och gott i sällskap med avokadokräm. Här hittar du även recept på en härlig fläskfilé som funkar utmärkt ihop på buffén.
Recept från Mitt kök