Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saffran, honung och lingon - njut av en härlig dessert med klassiska julsmaker. Smakar fräscht och läskande efter julmaten.
Finfördela kexen och pepparkakorna i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i en kakform med hög löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. Ställ i frysen cirka 15 minuter.
Vispa grädden, krämigt men ej för fast, i en bunke.
Mät upp äggulor och strösocker i en bunke och vispa vitt och poröst. Tillsätt den vispade grädden och vispa ihop, bara tills allt blandas, till en parfaitmassa.
Vispa ihop honung och saffran i en stor bunke, använd elvisp. Tillsätt cream cheese och vispa ihop cirka 1 minut. Tillsätt parfaitmassan och rör ihop till en slät massa.
Häll massan i kakformen. Täck med plastfilm och ställ i frysen över natten.
Servering: garnera med frysta lingon. Temperera i rumstemperatur tills parfaitcheesecaken kan skäras i bitar, cirka 30 minuter.
Recept från Mitt kök