Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parfaitcheesecake med saffran, honung och lingon

Saffran, honung och lingon - njut av en härlig dessert med klassiska julsmaker. Smakar fräscht och läskande efter julmaten.

Parfaitcheesecake med saffran, honung och lingon
Parfaitcheesecake med saffran, honung och lingon
Parfaitcheesecake med saffran, honung och lingon
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 10digestivekex
  • 150 gpepparkakor
  • 100 gsmör
  • 5 dlgrädde
  • 5äggulor
  • 2 dlströsocker
  • 3 mskhonung- flytande
  • 1 påsesaffran- 0,5 g
  • 2 askarcream- cheese, till exempel Philadelphia, à 300 g

Till garnering

  • 1 asklingon- frysta, 250 g

Gör så här

  1. Finfördela kexen och pepparkakorna i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i en kakform med hög löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. Ställ i frysen cirka 15 minuter.

  2. Vispa grädden, krämigt men ej för fast, i en bunke.

  3. Mät upp äggulor och strösocker i en bunke och vispa vitt och poröst. Tillsätt den vispade grädden och vispa ihop, bara tills allt blandas, till en parfaitmassa.

  4. Vispa ihop honung och saffran i en stor bunke, använd elvisp. Tillsätt cream cheese och vispa ihop cirka 1 minut. Tillsätt parfaitmassan och rör ihop till en slät massa.

  5. Häll massan i kakformen. Täck med plastfilm och ställ i frysen över natten.

  6. Servering: garnera med frysta lingon. Temperera i rumstemperatur tills parfaitcheesecaken kan skäras i bitar, cirka 30 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök