Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parfait med turkisk peppar & lakritssås

Världens enklaste och godaste lakritsglass enligt oss! Servera gärna med lite extra lakritssås vid sidan om. Gör såsen själv, här hittar du recept på lakritskolasås.

Parfait med turkisk peppar & lakritssås
Parfait med turkisk peppar & lakritssås
Parfait med turkisk peppar & lakritssås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 dlvispgrädde
  • 5äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 msklakritsgranulat
  • 1 påsepeppar- Turkisk eller lakritsbomber
  • 0,5 dllakritssås- lakritskolasås, eller färdigköpt

Gör så här

  1. Vispa upp grädden och ställ in i kylen. Vispa upp äggulorna och sockret tills det är fluffigt. Vispa i lakritsgranulatet i äggsmeten, vänd i grädden.

  2. Krossa karamellerna i en mortel, vänd ner 3⁄4 av karamellerna i glassmassan och spara resten till att strö över glassen.

  3. Lägg plastfolie i en avlång brödform som rymmer cirka 1–1 1⁄2 liter och häll i glassmassan. Rippla lakritssås mellan varven och på ytan, strö över resten av karamellerna och sätt in formen i frysen i minst 5–6 timmar.

  4. Om du vill spara glassen längre, täck formen med plastfolie efter att glassen stelnat i frysen, så undviker du att plastfilmen fastnar i glassen.

  5. Ta ut glassen och ta bort plasten, skär upp i skivor eller kula upp glassen.

Vad tyckte du om receptet?

Världens enklaste och godaste lakritsglass enligt oss! Servera gärna med lite extra lakritssås vid sidan om. Gör såsen själv, här hittar du recept på lakritskolasås.

Recept från Mitt kök