Världens enklaste och godaste lakritsglass enligt oss! Servera gärna med lite extra lakritssås vid sidan om. Gör såsen själv, här hittar du recept på lakritskolasås.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Världens enklaste och godaste lakritsglass enligt oss! Servera gärna med lite extra lakritssås vid sidan om. Gör såsen själv, här hittar du recept på lakritskolasås.
Vispa upp grädden och ställ in i kylen. Vispa upp äggulorna och sockret tills det är fluffigt. Vispa i lakritsgranulatet i äggsmeten, vänd i grädden.
Krossa karamellerna i en mortel, vänd ner 3⁄4 av karamellerna i glassmassan och spara resten till att strö över glassen.
Lägg plastfolie i en avlång brödform som rymmer cirka 1–1 1⁄2 liter och häll i glassmassan. Rippla lakritssås mellan varven och på ytan, strö över resten av karamellerna och sätt in formen i frysen i minst 5–6 timmar.
Om du vill spara glassen längre, täck formen med plastfolie efter att glassen stelnat i frysen, så undviker du att plastfilmen fastnar i glassen.
Ta ut glassen och ta bort plasten, skär upp i skivor eller kula upp glassen.
Världens enklaste och godaste lakritsglass enligt oss! Servera gärna med lite extra lakritssås vid sidan om. Gör såsen själv, här hittar du recept på lakritskolasås.
Recept från Mitt kök