Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En svalkande och enkel parfait är både vacker och god på fikabordet. Gör parfaiten i en större form, eller flera små. Frys in och ta fram när andan faller på.
Tina frysta jordgubbar och snoppa färska. Mosa jordgubbarna i en skål. Tillsätt flädersaften och rör om. Dela ägget i vita och gula.
Vispa äggula och florsocker pösigt. Blanda i jordgubbsmoset.
Vispa äggvitan tillsammans med strösocker till ett vitt och fast skum. Vispa grädden. Blanda ner grädden i jordgubbsblandningen och vänd till sist ner äggvitan.
Fyll 8 portionsformar av silikon med blandningen och frys i ca 4 tim. Smeten kan också frysas i en form som rymmer ca 1 liter, klädd med plastfolie.
Ta ut parfaiten och låt den stå i kylen i ca 30 min innan den ska serveras, eller i rumstemperatur i ca 15 min. Tryck ut portionsparfaiterna på assietter, eller stjälp upp den stora på en skärbräda och skär den i skivor. Servera parfaiten med färska jordgubbar.