Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paprikasoppa med kycklingspett

En fräsch grönsakssoppa blir både matig och festlig med kycklingspett som tillbehör.

Paprikasoppa med kycklingspett
Paprikasoppa med kycklingspett
Paprikasoppa med kycklingspett
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 stgul lök
  • 1 stmorot
  • 2 stblekselleri- stjälkar
  • 4 ströda paprikor
  • 2 stvitlöksklyftor
  • 2 tskpaprikapulver
  • 1,2 lvatten
  • 3 sthönsbuljong- tärningar
  • 1 mskcitron- pressad
  • salt
  • peppar- nymald
  • koriander- eller persilja

Kycklingspett

  • 400 gkycklingfilé
  • 2 tskspiskummin
  • 1 nypacajennepeppar
  • 4 mskolivolja
  • 1 stvitlöksklyfta- pressad
  • 2 krmsalt- fling
  • 4 stträspett- blötlagda, korta

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och moroten. Strimla sellerin. Dela paprikorna, kärna ur dem och skär dem i mindre bitar. Hacka vitlöksklyftorna.

  2. Fräs lök, morot och selleri i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt paprika, vitlök och paprikapulver och fortsätt fräsa ett par minuter under omrörning. Häll på buljongen och koka under lock tills grönsakerna är mjuka, cirka 15 minuter.

  3. Mixa soppan slät och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

  4. Kycklingspetten: Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Blanda kryddor, olivolja, vitlök och salt. Lägg i kycklingbitarna och blanda om.

  5. Trä upp kycklingen på blötlagda spett. Stek spetten runtom i en teflonpanna, cirka 5 minuter.

  6. Servera paprikasoppan med kycklingspetten och strö över koriander eller persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök