Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paprikasill

Den inlagda sillen blir färgglad av paprika, purjolök och senapsfrön.

PaprikasillPaprikasillPaprikasill

Ingredienser

  • 45-minuterssill- (förpackningar à 420 g)
  • 1röd paprika
  • 1paprika- gul
  • 1purjolök- det gröna (ca 20 cm)

Lag

  • 4 dlvatten
  • 2 dlinläggningslag- koncentrerad, från sillen
  • 2 msksenapsfrö- gult
  • 2lagerblad
  • 1 tskkryddpeppar- stött

Gör så här

  1. Koka upp vatten, inläggnings­lag och kryddor. Låt lagen kallna.

  2. Låt sillen rinna av och skär den i ca 2 cm breda bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och finstrimla purjolöken. Varva sill och grönsaker i en burk och häll på lagen.

  3. Låt stå 1 dygn i kylskåp före servering.

Vad tyckte du om receptet?