Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paprikarökig kyckling

Paprikarökig kyckling laga i ugnen, men det går naturligtvis också bra att lägga den på grillen.

Paprikarökig kycklingPaprikarökig kycklingPaprikarökig kyckling
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2kycklingar- hela (à ca 1,2 kilo)
  • 4vitlöksklyftor
  • 4 mskolivolja

Rub

  • 2 mskfarinsocker
  • 1 mskpaprikapulver- rökt
  • 1 mskpaprikapulver
  • 1 mskspiskummin- mald
  • 2,5 tsksalt
  • 0,75 tsksvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera kycklingarna. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Gnid in kycklinghalvorna med vitlök och olja. Blanda socker och kryddor och gnid in kyck­ling­arna med rubben. Låt marinera ca 30 min i en plastpåse i kylen, eller över natten.

  3. Lägg kycklingarna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 75°, beräkna ca 35 min.

Vad tyckte du om receptet?