Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paprikakyckling med indisk potatis

Inspiration till den här rätten fick jag förra året på en resa i Indien. Om ännu mer hetta önskas kan ett kryddmått cayennepeppar tillsättas i potatisen.

Paprikakyckling med indisk potatisPaprikakyckling med indisk potatisPaprikakyckling med indisk potatis

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer
  • 1 mskrapsolja
  • 1,5 mskpaprikapulver
  • 1 tskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar

Potatis

  • 600 gpotatisar- medelstora
  • 300 gblomkål
  • 1 tskgurkmeja
  • 0,5 tskspiskummin
  • 0,5 tskcurry
  • 0,5 tskkardemumma- mald
  • 1 tsksalt
  • 1 tskvallmofrö- eller svarta senapsfrön
  • 2 mskrapsolja

Tillbehör

  • 1 dlmatlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingen i en ugnssäker form med lite olja i botten. Blanda ihop kryddorna till kycklingen. Strö kryddblandningen över kycklingen och stek den mitt i ugnen ca 20 minuter.

  2. Skala och koka potatisen. Koka blomkålen i lättsaltat vatten. Rör ihop kryddorna till potatisen med oljan. Blanda den kokta potatisen med kryddoljan. Servera med en klick yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?