Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paprikahummus - gott till gryta eller pitabröd

Hummus sägs härstamma ända tillbaka till antiken och var enligt legenden Sultan Saladins favoritdipp! Kikärtsröran är även en av våra favoriter och nedan finner ni ett recept på en variant med paprika. Ett måste på en marockansk middag som passar utmärkt på ett pitabröd till en Moroccan Beef Tajine!

Paprikahummus - gott till gryta eller pitabrödPaprikahummus - gott till gryta eller pitabrödPaprikahummus - gott till gryta eller pitabröd

Ingredienser

  • 285 gGoGreen Kikärtor- ekologiska
  • 2 stvitlöksklyftor
  • 4 mskcitron- pressad
  • 1 mskspiskummin
  • 1 dlolivolja
  • 1,5 dlvatten
  • 1 ströd paprika
  • salt- efter behov
  • peppar- efter behov

Gör så här

  1. Mixa kikärterna till en fin röra med pressad vitlök, pressad citron, spiskummin och olja. Tillsätt vatten och mixa till önskad konsistens.

  2. Finhacka paprikan och rör ner i hummusen. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?