Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paprikagifflar

Paprikagifflar
Paprikagifflar
Paprikagifflar
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 2paprikor- grillade röda
  • 2 dlvatten
  • 1ägg
  • 1 tskhavssalt
  • 2 tskströsocker
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 10 dlvetemjöl- cirka
  • 0,5 dlbasilika- färsk
  • 150 gmozzarella- riven

Pensling

  • 1ägg
  • solroskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt mixade paprikor och vatten och rör ut jästen.

  2. Tillsätt äggen, salt, socker, smöret i klickar och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen cirka 10 minuter, tills den är smidig och släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt, cirka 30 minuter.

  3. Mixa eller hacka samman basilikablad och mozzarella till fyllningen.

  4. Ta upp degen på mjölat ­bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Rulla varje del till en rund bulle. Kavla sedan ut till två runda kakor, cirka en halv centimeter tjocka.

  5. Sporra ut åtta trekantssnibbar och lägg en sked av fyllning vid basen. Rulla samman mot spetsen och lägg gifflarna med skarven nedåt på plåtar med bakplåtspapper. Täck över och låt bullarna jäsa 30 minuter.

  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över solroskärnor. Grädda gifflarna i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 12 minuter. Låt svalna på brödgaller.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök