Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mojo är egentligen en spansk paprikadipp som brukar serveras tillsammans med saltkokt potatis. Men jag tycker att den är supergod till grillad fisk, skaldjur, lamm, kyckling och fläskkött.
Sätt ugnen på 250 grader. Rosta paprikorna i mitten av ugnen tills skalet är svart och blåsigt. Lägg dem i en plastpåse cirka 10 minuter så lossnar skalet lättare. Dra av skalet och kärna ur paprikorna.
Mixa paprika, vitlök, bröd, vinäger och honung till en slät blandning.
Mixa i olivoljan, lite i taget. Smaka av med salt. Förvara såsen i kylen, men servera mojon rumstempererad.
Recept från Mitt kök