Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paprikadipp-mojo

Mojo är egentligen en spansk paprikadipp som brukar serveras tillsammans med saltkokt potatis. Men jag tycker att den är supergod till grillad fisk, skaldjur, lamm, kyckling och fläskkött.

Paprikadipp-mojo
Paprikadipp-mojo
Paprikadipp-mojo
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 stgrillade paprikor (från burk)
  • 1 stvitlöksklyfta- hackad
  • 1 stvitt bröd- en skiva, kantskuret
  • 1 mskhallonvinäger- eller rödvinsvinäger
  • 1 tskhonung
  • 1 dlolivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Rosta paprikorna i mitten av ugnen tills skalet är svart och blåsigt. Lägg dem i en plastpåse cirka 10 minuter så lossnar skalet lättare. Dra av skalet och kärna ur paprikorna.

  2. Mixa paprika, vitlök, bröd, vinäger och honung till en slät blandning.

  3. Mixa i olivoljan, lite i taget. Smaka av med salt. Förvara såsen i kylen, men servera mojon rumstempererad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök