Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paprikabröd med ost och mandel

Nästan som en hel måltid är detta bröd som bakas i fina formar.

Paprikabröd med ost och mandel
Paprikabröd med ost och mandel
Paprikabröd med ost och mandel
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 dlvatten
  • 25 gjäst
  • 10 dlvetemjöl
  • 2,5 dldurumvete
  • 1 msksalt
  • 100 gcheddarost- riven
  • 100 grostad mandel
  • 1röd paprika
  • 1paprika- gul

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader eller värm upp grillen.

  2. Skär paprikorna i stora bitar, ta bort kärnhuset och grilla dem i 5-10 minuter tills skalet är svart. Ta ut dem, lägg dem i en plastpåse och låt svalna. Dra sedan bort skalet och skär paprikan i mindre bitar.

  3. Rosta mandeln i ugnen eller i en het panna och hacka den grovt.

  4. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt vetemjöl, durumvete, salt och ost och kör degen i assistent i minst 20 minuter; den ska bli elastisk. Tillsätt mandeln och paprika och knåda försiktigt tills allt blandats. Låt jäsa i 1 timme eller i kyl över natten.

  5. Sänk ugnen till 200 grader. Forma degen till två bröd. Smörj två fina formar, till exempel briocheformar, och lägg degbitarna att jäsa i formarna i 1 timme.

  6. Ställ in bröden långt ner i ugnen och grädda i 35 minuter. Ta då ut bröden, stjälp upp dem och lägg tillbaka dem uppochned på gallret och grädda ytterligare 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök