Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fläskkarré med gratinerade grönsaker. Monte enebro är en spansk halvhård getost med frisk syra, kraftig smak och god sälta. Den kan bytas ut mot mjuk getost.
Rosta kumminen i torr het stekpanna tills den börjar dofta. Ta av från värmen. Mortla lätt och blanda med paprikapulver, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Sätt ugnen på 150 grader. Putsa och skär fläskkarrén i två jämntjocka skivor. Skär varje skiva på längden så det blir fyra avlånga bitar.
Gnid in köttet med kryddblandningen. Stek köttet på medelvärme i 1 msk olja ca 2 min på varje sida. Lägg köttet i en ugnssäker form tillsammans med korvarna. Stek mitt i ugnen tills köttet har 70 grader innertemperatur, ca 15 min. Ta ut och låt vila 5 min. Höj ugnsvärmen till 200 grader.
Koka couscousen i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt paprikan rinna av i en sil.
Grovhacka basilikan. Skär bort lite av kanten på osten. Skär den i tärningar. Blanda ost, paprika och basilika och fördela i fyra ugnssäkra portionsformar. Sätt in formarna i ugnen ca 8 min, tills osten smält .
Häll av vattnet från couscousen. Rör ner yoghurt, 2 krm salt och 1 krm peppar. Vänd försiktigt ihop couscousen med sallad och mandel.
Skär köttet i tjocka skivor. Servera med gratinerade grönsaker, korv och couscoussallad.