Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paprika- och kumminaioli

Recept på paprika- och kumminaioli. Det här blir en ganska stor sats men det är svårt att göra mindre. 

Paprika- och kumminaioliPaprika- och kumminaioliPaprika- och kumminaioli
Paprika- och kumminaioli längst till höger Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1röd paprika
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2äggulor
  • 1 tskkummin- hel
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlolivolja- fruktig
  • 1 dlsolrosolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela paprikan och ta ur kärnorna. Pensla med 1 tsk av oljan och lägg i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.

  2. Mixa paprika, citronsaft, äggulor, kummin och salt i mixer eller med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en krämig aioli.

Vad tyckte du om receptet?