Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Paj är både matigt, saftigt och fräscht att servera med en sallad till lunch eller som kvällsrätt! Här är en stor paprika- och kycklingpaj med tomater, som serveras tillsammans med en snabb gurksallad med dill.
Mixa vetemjöl och sesamfrön i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt smör och vatten och kör till det bildas en boll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter. Täck den med plastfolie. Ställ in formen i kylen minst 30 minuter.
Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen vid 225 grader, 10 minuter. Skär paprikorna i bitar. Skär salladslök och selleristjälkar i skivor. Förväll 2 minuter i mikron, i en skål med ½ deciliter vatten. Spola av med kallt vatten i ett durkslag. Fördela tärnat kycklingkött och grönsaker i pajskalet.
Vispa samman ägg, crème fraiche, mjölk och sweet chilisås i en skål och häll över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen, 25–30 minuter. Garnera med selleriblad, tomater och svarta sesamfrön.
Dela på längden och kärna ur gurkorna. Hyvla de i smala remsor med potatisskalaren. Lägg över i en skål med vinäger, socker, vatten, olja, dill, salt och peppar. Vänd runt salladen. Servera gurksalladen till pajen.
Recept från Mitt kök