Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pappardelle med varmrökt lax och pepparrotssås

Pappardelle är en bred pasta som finns både torkad och färsk.

Pappardelle med varmrökt lax och pepparrotssås
Pappardelle med varmrökt lax och pepparrotssås
Pappardelle med varmrökt lax och pepparrotssås
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 400 gpappardelle
  • 0,5 mskgurkmeja
  • 2 tsksalt- per liter vatten
  • 2 knipparädisor
  • 125 gpepparrotsost
  • 0,5 dlpastavattnet
  • 1 knippagräslök
  • 500 gvarmrökt lax- eller annan rökt fisk

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt och gurkmeja. Koka pastan enligt anvisningarna.

  2. Ansa och halvera rädisorna. Lägg ner dem i pastavattnet när 1 minut återstår av tiden.

  3. Rör ut osten med 1/2 dl pastavatten. Grovhacka gräslöken. Ta bort skinnet på laxen och dela den i bitar.

  4. Häll av vattnet från pastan och rädisorna. Blanda ner gräslöken och häll upp på ett varmt fat. Lägg på laxen och ringla över såsen.

Vad tyckte du om receptet?