Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pappardelle med sydfransk vegosås

Den här färssåsen är gjord på sydfranskt vis med örter, oliver, squash och paprika. Om du vill kan du utesluta pecorinon och i stället smula mjuk getost över pastan.

Pappardelle med sydfransk vegosåsPappardelle med sydfransk vegosåsPappardelle med sydfransk vegosås
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd paprika
  • 0,5squash
  • olivolja
  • 300 gquornfärs
  • 2 burkarkrossade tomater- à 400 g
  • 3 mskgrönsaksfond
  • 1 mskherbes de Provence
  • 11,5 dloliver- svarta
  • 1 burkvita bönor- stora 400 g
  • salt
  • peppar- nymald
  • 300400 gpappardelle
  • 2 dlpecorino- eller parmesan

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprika och squash i mindre bitar.

  2. Fräs löken olivolja i en gryta utan att den tar färg. Höj värmen och tillsätt quorn, vitlök och grönsaker och stek en liten stund.

  3. Tillsätt tomater, fond, örtkrydda och oliver. Koka såsen under lock cirka 20 minuter.

  4. Skölj av bönorna och blanda i dem mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

  5. Koka pastan enligt förpackningen. Låt rinna av. Blanda pastan noga med sås och ost. Låt dra någon minut under lock.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök