Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En härlig pastarätt som lagas med färsk pappardelle. Pappardelle är en extra smakrik pasta eftersom den innehåller mer ägg. Denna rätt är bäst att laga på vår och försommar då den känns lyxig med nyskördad sparris, saffran och en skvätt vermouth eller vin i såsen. Låt pastan koka med en stund i såsen med parmesan, då blir den extra krämig.
Koka upp rikligt med pastavatten. Koka -pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
Skölj sparrisen och bryt av den träiga nedersta delen. Halvera sparrisen på längden. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och sjud sparrisen i 3–4 min. Spola av dem i iskallt vatten så att kokningen avstannar och sparrisen behåller sin fina gröna färg.
Sås: Skala och skär löken i klyftor och sedan i tunna skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i smör i ca 3 min. Tillsätt saffran och häll på grädde, vatten och vermouth. Sjud såsen i ca 5 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av det yttersta skalet och pressa ut 1 msk saft. Smaka av såsen med citronskal, citronsaft och salt.
Blanda pastan med sås och parmesanost och sjud i 1–2 min. Blanda ner sparrisen och strö över persilja. Servera med extra parmesanost och peppar.
Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker