Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pappardelle med lammfärssås

Recept på pappardelle med lammfärssås. Vardagens köttfärsås får ett lyft med lammfärs smaksatt med rosmarin och honung.

Pappardelle med lammfärssås
Pappardelle med lammfärssås
Pappardelle med lammfärssås
Servera pappardelle med lammfärssås med riven ost. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 glammfärs
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1aubergine
  • 1 mskolivolja
  • 1 burkkörsbärstomater- (400 g)
  • 2 dlvatten
  • 5rosmarinkvistar
  • 0,5 mskhonung
  • 2 krmtabasco- eller annan stark chilisås
  • 1 krmkanel- mald
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 300 gpappardelle
  • 2 msksmör

Garnering

  • rosmarin

Tillbehör

  • pecorino- eller parmesan, riven

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skär auberginen i tärningar.

  2. Bryn färsen i olja i en gryta. Tillsätt lök, vitlök och aubergine. Stek tills färsen fått fin färg.

  3. Häll över tomater och vatten och låt koka upp. Lägg i rosmarinkvistarna och tillsätt honung, tabasco och kanel. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda på svag värme utan lock ca 20 min. Tillsätt mer vatten om det behövs.

  4. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.

  5. Ta upp rosmarinkvistarna ur såsen och rör ner smöret. Vänd ner pastan i såsen och lägg upp på tallrikar. Servera med riven ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ylva Porsklev

Vintips till pappardelle med lammfärssås

Copertino Riserva 2009 (2077), Italien, 84 kr.

Stadigt och rejält rödvin med mogen smak. Inslag av läder, kryddor och tobak. 

Hittar du inte det här vinet på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande.