Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pappardelle med kronärtskocka, parmesan och paranötter

Pasta är något som kocken Adam Thulin gillar att bjuda på – det är inbjudande och alla gillar det. Det här är ett vegetariskt recept där kronärtskocka, i stället för ett protein, är den lyxiga stjärnan i rätten. Att göra en vegetarisk ­huvudrätt när man ätit några snacks och förrätt innan är smart, då känner man sig inte helt slut inför desserten, menar Adam.

Pappardelle med kronärtskocka, parmesan och paranötterPappardelle med kronärtskocka, parmesan och paranötterPappardelle med kronärtskocka, parmesan och paranötter
Pasta med kronärtskocka, parmesan och paranötter Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 gpappardellepasta
  • 60 gparmesanost
  • 0,5citron
  • 3 dlvispgrädde- eller matlagningsgrädde
  • 500 gkronärtskockor- inlagda
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 1 dlparanötter

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen men i 1 min kortare än anvisad tid.

  2. Finriv parmesanosten. Skölj ­citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen och tillsätt ost, ­citronskal och -saft.

  3. Skär kronärtskockorna i grova bitar.

  4. Häll av vattnet från pastan och häll tillbaka pastan i kastrullen. Låt ånga av i 2–3 min.

  5. Häll såsen över pastan och tillsätt olja. Rör om i 1 min tills det blivit krämigt. Tillsätt lite vatten om det blir för torrt. Krydda med salt, peppar och eventuellt mer citronsaft.

  6. Toppa med kronärtskockor och nötter.

Vad tyckte du om receptet?