Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pappardelle med kantareller, trumpetsvamp och rosmarin

Recept på pappardelle med kantareller, trumpetsvamp och rosmarin. Underbar svamppasta som är lättlagad och festlig. Vitlöksälskare kan smaksätta pasta­rätten med lite pressad vitlök.

Pappardelle med kantareller, trumpetsvamp och rosmarin
Pappardelle med kantareller, trumpetsvamp och rosmarin
Pappardelle med kantareller, trumpetsvamp och rosmarin
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1,5 lkantareller- färska trattkantar eller trumpetsvamp
  • 300 gpappardelle- eller annan pasta
  • 3 mskolivolja
  • 3 mskrosmarinblad- färska
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 2 mskolivolja
  • 0,5citron- rivet skal
  • 3 mskpinjenötter
  • 1 dlparmesan- flagad

Gör så här

  1. Ansa svampen.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag och håll pastan varm.

  3. Stek svampen i olja  på ganska hög värme tills det "knäpper" i den och den har fått fin färg, 8-10 min. Låt rosmarinbladen fräsa med den sista minuten. Salta och peppra.

  4. Vänd ner pastan och låt allt bli genomvarmt. Ringla över olivolja. Strö över citronskal, pinjenötter och flagad parmesan.

Vad tyckte du om receptet?