Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Italiensk pasta blir fantastisk god med svenska smaker - kantareller, potatis och dill! Toppa med färskriven parmesan eller västerbottensost!
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten cirka 20 minuter. Skala potatisarna och mosa dem med en sked bara så att de spricker eller krossas lätt.
Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs i oljan cirka 5 minuter. Blanda i grädden och vinet och koka ihop cirka 3 minuter.
Fräs kantarellerna – dela stora svampar – knapriga i smöret, i en stor stekpanna, 5–8 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i et durkslag.
Blanda pastan och potatisen med kantarellerna i pannan. Ringla över såsen och ge pastan ett uppkok. Krydda med dill, flingsalt och nymalen svartpeppar. Toppa med ost.
Recept från Mitt kök