Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pappardelle med kantareller, krossad potatis och dill

Italiensk pasta blir fantastisk god med svenska smaker - kantareller, potatis och dill! Toppa med färskriven parmesan eller västerbottensost!

Pappardelle med kantareller, krossad potatis och dill
Pappardelle med kantareller, krossad potatis och dill
Pappardelle med kantareller, krossad potatis och dill
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 8potatisar- små
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 3 dlgrädde
  • 1,5 dlvitt vin- till exempel matlagningsvin
  • 1 lkantareller- rensade
  • 3 msksmör
  • 4 portpasta- till exempel fettuccine eller pappardelle
  • 4 mskdill- hackad
  • 0,5 tskflingsalt
  • svartpeppar- nymalen
  • 1 dlparmesan- färskriven eller västerbottensost

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten cirka 20 minuter. Skala potatisarna och mosa dem med en sked bara så att de spricker eller krossas lätt.

  2. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs i oljan cirka 5 minuter. Blanda i grädden och vinet och koka ihop cirka 3 minuter.

  3. Fräs kantarellerna – dela stora svampar – knapriga i smöret, i en stor stekpanna, 5–8 minuter.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i et durkslag.

  5. Blanda pastan och potatisen med kantarellerna i pannan. Ringla över såsen och ge pastan ett uppkok. Krydda med dill, flingsalt och nymalen svartpeppar. Toppa med ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök