Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pappardelle med hjortlever, rödkål och lingon är en välarbetad rätt. Häng upp pastan på tork på en rengjord trägalje eller pinne.
Pasta: Häll upp mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten. Knäck äggen och lägg i gropen. Tillsätt salt. Arbeta in lite ägg i taget i mjölet med en gaffel. Knåda med händerna tills degen är smidig. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 30 min.
Ta ut degen och dela den i fyra bitar. Kavla den i pastamaskin eller med kavel. Skär degen i ca 1 cm breda och 25 cm långa band. Häng upp pastan och låt den torka i rumstemperatur ca 2 timmar.
Skala och grovhacka löken. Putsa lever och eventuellt hjärta och skär i mindre bitar. Stek köttet runt om i 1 msk smör. Halvera svampen och lägg i stekpannan tillsammans med löken. Fräs ytterligare 3–4 min. Krydda med salt och peppar. Häll på grädden och låt den koka in. Tillsätt sojan.
Skär rödkålen i bitar och fräs den i 1 msk smör. Riv grönkålen i bitar och ta bort stjälkarna. Låt den fräsa med rödkålen ca 1 minut.
Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem runt om i 1 msk smör tills de fått fin färg.
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten 2–3 min. Låt den rinna av och servera med lever, kål och äpplen. Garnera med lingon.